Museum Jan van Riebeeckhuis
 

EducatieShadow

Het museum beschikt over een mooi, uitdagend educatief pakket, dat naadloos aansluit op het schoolcurriculum van groep 6 en 7. In deze lessenserie maken de leerlingen vanuit verschillende invalshoeken kennis met onderwerpen als de VOC, Jan van Riebeeck, specerijen en handel. Klik hier voor een korte impressie van de lessen.


De lessen zijn vormgegeven vanuit twee uitgangspunten. Het eerste is: leren levert meer rendement op als leerlingen zelf de leerstof ontdekken en construeren. Daarom is er een interactieve aanpak: de leerlingen werken zelfstandig en ontdekken eigenhandig hoe het verleden vorm heeft gegeven aan het heden. Het tweede uitgangspunt is: geen enkele leerling is gelijk en alle kinderen leren anders. Daarom verkennen de kinderen via verschillende werkvormen het onderwerp Jan van Riebeeck en de VOC.
Het lespakket bestaat uit twee delen waarvan er één op school en één in het museum plaatsvindt.
Tijdens het museumbezoek bezoeken de leerlingen het Jan van Riebeeckhuis, de kruidentuin achter het museum en de kelder van het Elisabeth Weeshuis Museum. Klik hier voor een korte impressie van de multimediale presentatie die de leerlingen onder andere zullen zien. Er zijn, inclusief de leerkracht van de groep, in totaal ten minste 3 begeleiders nodig tijdens het bezoek. Het bezoek duurt circa 1,5 uur en kost €125,- per groep. Dit is inclusief de locatieles, entree museum, de huur van het kluisje, een lespakket en een museumgidsje voor elke leerling. Gezien de grootte van ons museum zijn wij gedwongen een maximum van 32 leerlingen bij een museumbezoek te hanteren.

Voor meer informatie, of het boeken van een schoolbezoek, kunt u contact opnemen met onze educator Lieneke Westerink: lieneke.westerink@janvanriebeeckhuis.nl  

Vacatures

  Vrijwilligers schoolgroepen gezocht!