Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Wijnhandel in Jan van RiebeeckhuisShadow

Wijnhandel Het rijksmonumentale Jan van Riebeeckhuis in Culemborg wordt naast een museum een wijnhandel. Tv-programmamaker en wijnhandelaar Klaas Drupsteen vestigt er zijn bedrijf. Al bij de eerste bezichtiging van het laatmiddeleeuwse pand wist hij het. “Ik kon het niet meer uit mijn hoofd zetten”, zegt de 48-jarige Utrechter. “Het klopt helemaal: er is ruimte voor een winkel en ook voor proeverijen die ik wil houden. Dat kan in het pand, maar ook in die prachtige tuin.” Achter de toonbank Van voor de camera naar achter de toonbank, het is een opmerkelijke stap voor de man die 2 jaar geleden nog het veelbekeken programma Hello Goodbye presenteerde. Tot hij daar tegen zijn zin van af werd gehaald. “Daarna maakte ik nog eenmalig een programma over wijn. Hoewel Jan Slagter van MAX heel enthousiast was over het concept, is het bij die ene keer gebleven.” De Fonteyn Wat nu? Iets met wijn, bedacht Drupsteen. Hij kwam uit bij het Jan van Riebeeckhuis, ofwel huis De Fonteyn, waar Zuid-Afrika-stichter Jan van Riebeeck in 1619 is geboren en waar op de bovenverdieping een klein museum aan hem is gewijd. De zaak begint december 2015.

Shadow

Comments are closed.

Shadow