Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Open Monumentendag 2014Shadow
Open Monumentendag 2014

Op Open Monumentendag (zaterdag 13 september 2014) staat het Museum Jan van Riebeeckhuis de hele dag in verbinding met het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Elisabeth Weeshuis Museum is de locatie van de officiƫle opening van Open Monumentendag. Zaterdagochtend om 9.45 uur start op het weeshuisplein een kunsttransport naar het Museum Jan van Riebeeckhuis. Het museum vroeg twee transporteurs van Theaternetwerk Surpluus om een bijzonder schilderij veilig naar het Jan van Riebeeckhuis te brengen. Het publiek is getuige van deze historische gebeurtenis en kan het transport vanaf het weeshuisplein door de binnenstad naar het Jan van Riebeeckhuis volgen. Bij aankomst rond 10.00 uur zal Bert Blommers het bijzondere kunstwerk onthullen. In de vorm van een educatieve activiteit is er op zaterdag de hele dag door een verbinding tussen het Elisabeth Weeshuis Museum en het Museum Jan van Riebeeckhuis. Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen een uitdagende reisroute volgen door de binnenstad. Een kompas en een opdrachtenboekje liggen in beide musea klaar. Van harte welkom!

Shadow

Comments are closed.

Shadow