Museum Jan van Riebeeckhuis
 

BEZOEK MUSEUM JAN VAN RIEBEECKHUIS TIJDENS OPEN MONUMENTENDAGShadow

Macht & Pracht, het thema van Open Monumentendag 2013, past natuurlijk uitstekend bij Museum Jan van Riebeeckhuis! De rijkdom, schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen is goed terug te zien in zowel de permanente tentoonstelling als het gebouw zelf. Hiernaast besteden wij extra aandacht aan het thema via een bijzondere, tijdelijke foto-expositie, te bezichtigen in de ommuurde kruidentuin. Tijdens Open Monumentendag (14 september 2013) is het museum, gelokaliseerd aan de Achterstraat 36-38 te Culemborg, van 10.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor het brede publiek. Toegang via Pim van Veen Makelaardij.   In het museum kunnen jong en oud op verschillende multimediale manieren (o.a. nieuw infogame via touchscreen) kennismaken met de persoonlijke geschiedenis van de 17e-eeuwse Culemborger en ontdekkingsreiziger Jan van Riebeeck, die in 1652 Kaap de Goede Hoop stichtte voor de VOC. Van Riebeeck speelde vervolgens een belangrijke rol in de ontwikkeling van Zuid-Afrika in de 17e eeuw. Daarnaast wordt de bezoeker ge├»nformeerd over de huidige relatie tussen de stad Culemborg en Zuid-Afrika.

Shadow

Comments are closed.

Shadow