Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Groep 7 Oranje Nassauschool organiseert vossenjachtShadow

Groep 7 van de Oranje Nassauschool (locatie Roma) heeft op vrijdag 22 maart 2013 met een spetterende weeksluiting een groot project over de Gouden Eeuw en de VOC afgesloten. De leerlingen zijn wekenlang bezig geweest om van alles te leren over het thema. Dit deden ze onder andere door zelf een vossenjacht te organiseren door het centrum van Culemborg. Na vergaderd te hebben met onze conservator werd er besloten het Jan van Riebeeckhuis ook bij de vossenjacht te betrekken. Hier werd een vos verstopt (natuurlijk was dit Jan van Riebeeck!) en de deelnemende groepjes konden hier letters en zeemijlen verzamelen door opdrachten uit te voeren. Niet alleen de vossenjacht was een groot succes, de leerlingen hebben gedurende de weken dat het project liep ook allerlei zaken die met het thema te maken hebben zelf gemaakt. Zo viel er tijdens de weeksluiting een prachtig VOC-schip te bewonderen, zelf gemaakte kleding uit de tijd van Jan van Riebeeck, een poppenkast-spel over zo’n VOC-reis met zelfgemaakte poppenĀ en als klap op de vuurpijl was ook nog eens ‘Goede Hope’, het fort dat Jan van Riebeeck stichtte op Kaap de Goede Hoop, helemaal nagebouwd!

Shadow

Comments are closed.

Shadow