Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Steun Van Ewijck Stigting voor Museum Jan van RiebeeckhuisShadow

Het Jan van Riebeeckhuis is verheugd te kunnen berichten dat we een mooie donatie ontvangen hebben van de Zuid-Afrikaanse Van Ewijck Stigting. Het verzoek van de stichting was dat het museum hiermee een item aankoopt dat in de verzameling past, met erkenning aan de van Ewijck Stigting. De donatie zal ingezet worden om een interactief spel over Jan van Riebeeck te realiseren. Via het spel kan de bezoeker zijn kennis over Jan van Riebeeck en Zuid-Afrika testen. Dit spel sluit goed aan op onze verzameling en er wordt naar gestreefd dat het spel voor alle leeftijden en categorieën bezoekers interessant zal zijn.  Er zal een touchscreen computerscherm in een meubel worden ingebouwd en de bezoeker kan dit bedienen en zijn kennis testen. Ook kunnen scherm en computer worden gebruikt om meer informatie over Van Riebeeck, Zuid-Afrika en de ‘reizen naar de Oost’ voor jongere en oudere bezoekers te tonen. Een ervaren ontwerper is bezig de door ons gewenste applicatie te ontwikkelen; volgende maand hopen wij u hier meer over te kunnen berichten!

Shadow

Comments are closed.

Shadow