Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Open monumentendag 2012 groot succes!Shadow

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2012 was het museum Jan van Riebeeckhuis extra geopend vanwege Open Monumentendag. Medewerkers van het museum en vrijwilligers pakten groots uit door zelfgemaakt eten mee te nemen dat te maken had met de collectie of Jan van Riebeeck. Zo kon men in het kraampje voor het museum gratis scheepsbeschuit proeven, of speciale zeebenensoep: soep die door de zeelui bijna dagelijks gegeten werd, met ingrediĆ«nten als bier, gerst en pruimen. De specerijen die de VOC (mede dankzij Jan van Riebeeck) naar Nederland haalden werden ook niet vergeten: er waren gember- en venkelkoekjes te proeven en allerlei soorten thee, bijvoorbeeld Ceylonthee. Wat betreft het bestuur van het museum was Open Monumentendag 2012 een groot succes: we hebben ruim 200 bezoekers mogen verwelkomen! Hartelijk dank aan iedereen die ons bezocht heeft, graag tot ziens!    

Shadow

Comments are closed.

Shadow