Museum Jan van Riebeeckhuis
 

Steun Lions voor Museum Jan van RiebeeckhuisShadow


‘Ik ben blij u deze cheque te mogen aanbieden,’ sprak Jan van Hoof namens de Lions. ‘Het is een klein, maar prachtig museum. Ik ben ervan overtuigd dat onze bijdrage hier goed terecht komt.’ Op de foto van links naar rechts Lieneke Westerink en Jan van Hoof. Op de achtergrond is nog net de renaissance rankenkast met het gerestaureerde aardewerk zichtbaar dat tijdens de restauratie bij opgravingen in de tuin werd gevonden.

De Lions van Culemborg en omstreken zetten zich al jaren in voor goede doelen. Dat doen ze onder meer via een jaarlijks kalenderproject. Voor 2012 was de kalender gewijd aan Museum Jan van Riebeeckhuis. De kalender is in de boekhandel te koop, maar wordt voor het grootste deel door de leden van de Lions aan de man gebracht. Een belangrijk deel van de kalenders wordt door de Culemborgse bedrijven afgenomen. Die zien in de altijd prachtig uitgevoerde kalenders een waardevol geschenk voor hun zakelijke relaties. Voor de kalender van 2012 hebben de Lions inmiddels de balans opgemaakt van het resultaat werd € 4.000 bestemd voor Museum Jan van Riebeeckhuis. Dit bedrag werd vorige week in de vorm van een symbolische cheque aangeboden aan Lieneke Westerink, conservator van het museum. Lieneke nam verheugd de cheque in ontvangst. ‘Dit bedrag komt heel goed van pas,’ zo vertelde ze. ‘Het museum draait nu een jaar sinds de herinrichting. In voorgaande jaren kwamen er wel bezoekers, maar toen was er behalve het mooi gerestaureerde gebouw niet veel te zien. Dat is nu wel anders. Het jaarlijks bezoekersaantal is verdubbeld. Door scholen wordt goed gebruik gemaakt van het museum in het kader van erfgoedonderwijs. In die lijn willen we het museum nog verder uitbreiden. We zijn in overleg met een ontwerper om via een interactief spel de informatieoverdracht voor museumbezoekers nog interactiever te maken. De bijdrage van de Lions maakt het mogelijk binnenkort het groene licht voor de ontwerpfase te geven.’

Na de overhandiging van de cheque leidde Lieneke de Lions rond in het museum. Ook werd een bezoek aan de kruidentuin gebracht.  

Shadow

Comments are closed.

Shadow